Розширений пошук

$ 100 до $ 500 000

Додаткові параметри пошуку
ми знайшли 0 результати
Результати пошуку

Чи варто хвилюватися при покупці житла в новострої?

Опубліковано Гений места на 2019-06-10
| 0

Люди часто віддають перевагу купівлі житла на етапі будівництва, посилаючись на нижчу вартість квадратного метра, можливість розстрочки та авторитет забудовника, який нібито зводить ризики до мінімуму.

Такі переваги справді існують, але перед покупкою житла варто звернути увагу на такі моменти:

– Контракт. Насправді, у кожного забудовника, як правило, єдиний типовий договір, в який клієнт не зможе внести правки, тому варто перевірити те, що є. Особливу увагу слід звернути на схему продажу (інвестування, кооператив тощо), відповідальність сторін за порушення умов договору (оплата, строки здачі об’єкта тощо), умови розірвання договору (наявність штрафних санкцій, терміни повернення грошей тощо) .д.). У цьому контексті, профільний спеціаліст з нерухомості, або юрист, може дати оцінку тим ризикам, які теоретично можуть виникнути під час укладання такого договору, а покупець зможе прийняти виважене рішення, маючи повне розуміння всіх нюансів.

– цільове призначення земельної ділянки. На вимогу покупця, відділ продажу має надати документи, що підтверджують правомірність будівництва на конкретній земельній ділянці. Чи варто розуміти, чи знаходиться ділянка у власності забудовника? Якщо це договір оренди, то який рядок? Чи збігається цільове призначення земельної ділянки з тими роботами, які там проводяться?

– наявність судових спорів. Кожна людина має доступ до реєстру судових розглядів. Знаючи повне юридичне найменування забудовника можна дізнатися, чи знаходяться зараз у будь-яких судових інстанціях справи, в яких компанія є стороною у справі. Проаналізувавши таку інформацію, можна зробити непрямий висновок про надійність і порядність забудовника, наявність конфліктів із правоохоронними органами чи органами місцевої влади.

Насправді ризики існують завжди, але ми рекомендуємо перевірити інформацію, яка є у відкритому доступі, щоб максимально убезпечити себе.

На прохання АН
«Геній місця»
адвокат Андрій Бірюков
098 024 41 94
www.prvc.od.ua

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована.

Порівняйте списки